10 maj 2014
11:30

Lohärads IF Blå

Referat: Rosersberg IK - Lohärads IF Blå

Förra gången vi mötte Roserberg var för ca 3 år sedan, och då vann vi med 2-1. Det var då den första matchen på deras konstgräsplan, innan den officiella invigningen.

Vi hade fått många återbud inför matchen, och fick även ett samma dag. Vi blev till slut 13 stycken spelare. Rosersberga har dispens att få ha fler födda 98:a än tillåtet, de har totalt 5 st födda -99 i sin trupp.

Rosersberg spelade nästan bara i djupet, avgörande passningar. De hade många som var mycket snabba både bland deras forward och deras försvarare, de var även mycket långa. De anföll oftast med 4 st i bredd, det skapade en del oro i vårt försvar. Fram till den 12-13e min hade inget av lagen haft någon speciell målchans.
Vi försökte rulla bollen mycket inom laget, det gick hyfast, men vi slarvade för mycket. Vi vill hellre passa mycket än att alltid slå den avgörande i djupet. Det sista kanske är effektivera för stunden, men inte på sikt.

1-0 i den 21a minuten, de rann bara igenom!
2-0 i den 37e minuten, där slarvar vi, varför?

I halvtid pratade vi mycket om att fortsätta rulla bollen, men vi måste vara nogrannare med passningarna, vi får inte slarva. Vi måste ha mera rörelse. Vi ändrade även spelsystem, allt för att få med mera folk i anfallen. Även om vi inte skapade mycket i den 1a halvleken, så var vi ändå farliga.

3-0 i den 56e minuten, de var snabba i djupet.
Det var för stora siffror, vi tog time-out i 65e minuten och gick då ned på en 3-backslinje.

3-1 i den 69e minuten, det var självmål men Hepp var den sista av oss som var på den. Nu var det anfall efter anfall, vi skapade hela tiden, det var oroligt i deras försvar nu.
3-2 i den 71a minuten, Kalle slår en frispark som Zacke är på. Vi var på gång.
Vi hade även chans till kvittering, men bollen ville inte in. Vi vaknade för sent, det slutade med förlust 3-2.
Vi måste vara på tå från början.

Plus till Erik som gör sin bästa match i år med oss.
Plus till Salle som inte släppte förbi någon på sin kant, trots att de var mycket längre och snabbare, men Salle var smartare.
Plus till Max T, Zacke, Kalle och Samuel W som höll uppe vårt spel.

Nu har vi startat årets serie i Blåa serien med 2 förluster. Det blir seger i nästa match.